Maakt gierig gelukkig?

Vanmorgen struinde ik even door de reclamefolders, en mijn oog viel op een slogan van… ik geloof dat het Saturn was. Ja, gevonden! Gierig maakt gelukkig, die letterlijke woorden stonden er. Vast niet nieuw ofzo, maar ik was er niet eerder tegenaan gewandeld. Wat een ellendig klinkende line zeg… Hoe dol je ook bent op besparen, gierig heeft in mijn ogen toch een erg negatieve klank.

Er zijn toch genoeg mensen die hun best doen zo weinig mogelijk geld uit te geven. Besparen, consuminderen, whatever – en ondertussen echt niet gierig zijn. Want dat is voor mij dat je te beroerd bent om geld uit te geven en niemand iets gunt, ook jezelf niet. Dat is toch niet hetzelfde als het fijn vinden om de voordeligste mogelijkheid zoeken om je leven leuk te leiden?

Nu gebruiken ze in Duitsland, waar Saturn vandaan schijnt te komen, ook zoiets ‘Geiz ist geil’. Ja, als je dat wilt doorzetten naar Nederland kom je al op zoiets als ‘gierig maakt gelukkig’. Lekker met veel g’s. Toch niet mijn ding. Goedkoop willen kopen: ja. Gierig… liever niet.

Lees ook:Is besparen lijden met een grote IJ?
Lees ook:Apps om te besparen
Lees ook:Prachtige bespaartips
Lees ook:Hoezo betalen?
Lees ook:Dat wordt hamsteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.