Gek op korting

Ben jij ook zo gemakkelijk te verleiden om van alles te kopen? Niet zo zeer gewoon, tegen de standaardprijzen, maar wel als er met grote letters ‘KORTING‘ of ‘AANBIEDING‘ bij de spullen staat? Een van-voor aanbieding waaruit blijkt dat je heel veel voordeel hebt als je het artikel NU koopt… heel verleidelijk. En verraderlijk, want veel aanbiedingen vallen in de categorie ‘loze lokkertjes’.

Het barst van de verkooptrucs in de winkels. Lang niet altijd is die aanbieding ook werkelijk lager geprijsd dan anders. Niks geen korting dus. Maar dat weet jij niet, want je checkt niet iedere week alle prijzen in een winkel. Dat heeft de Consumentenbond wel een tijdje gedaan in een aantal winkels. Daar kwamen best schokkende dingen uit.

De ergste? Een ‘speciale aanbieding’ voor een prijs die hoger is dan wat het artikel de week daarvoor kostte in dezelfde winkel. En er zijn er meer. De Consumentenbond laat ze aan je zien op de site Loze Lokkertjes. Voel je je zwaar benadeeld door een misleidende reclame? Meld dat dan bij de Reclame Code Commissie – winkeliers die je zo voor de gek houden kunnen een boete krijgen van de Consumentenautoriteit. Als de winkel aangesloten is bij de Geschillencomissie, kun je daar ook je klacht indienen.

Lees ook:Gefopt door op=op
Lees ook:Waarom niet naar Action?
Lees ook:Bol.com misleidend?
Lees ook:Besparen op de afwas
Lees ook:Wat laten we ons toch bedotten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.